Almás legyezőtorta Update2 recept
Az Almás legyezőtorta Update2 hozzávalói:20dkg teljes kiőrlésű liszt
8dkg vaj
3dl tejszín
6db alma (elsősorban a jonatánt ajánlom)
1 rúd vanília, édesítőszer
2 tojássárgája
10dkg durvára vágott mandula
5 dkg méz
ízlés szerint őrölt fahéj
Az Almás legyezőtorta Update2 elkészítési módja:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, kikaparjuk a vaníliarúd belsejét, hozzáadjuk az édesítőszert. A kinyújtott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivesszük. Vékonyan bevagdossuk őket úgy, hogy az aljuk egyben maradjon. Az így előkészített fél almákat a tésztára rakjuk. Meglangyítjuk a mézet, és bekenjük vele az almák tetejét, hogy a most rászórt mandula és fahéj rajta maradjon. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirosra sül. Kihűlés után kb. ugyanennyi idő alatt el is fogy
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Manon, 2006. jún. 29. 12:20
Az almás legyezőtorta update2 elkészítési módja és hozzávalói.