Lasagne 2. recept





A tésztához: (lehet készen kapható lasagne tésztával is készíteni, ezt előre meg kell főzni)
- tetszés szerinti liszt (én a frissen őrölt teljeskiőrlésű tönkölybúza lisztet szeretem),
- víz (desztillált víz, szűrt víz),
- egy kis Tamari.
A töltelékhez:
- karalábé vagy tök lereszelve, (lehet vegyes zöldség is)
- hagyma,
- olaj,
- paprika,
- zöld-fűszerek, konyha-füvek
- szója tejszín
- növényi sajt
A Lasagne 2. elkészítési módja:
- Egy szűk fél kiló lisztet vízzel és egy kis tamarival összegyúrok, a játékgyurmánál kicsit puhább állagúra. Állni hagyom, közben elkészítem a tölteléket. - A hagymából, paprikából pörkölt alapot csinálok, és beleteszem a karalábét, vagy a tököt - ezek helyettesítik a darált húst. - Közben annyi vizet teszek hozzá, hogy a hagyományos zöldségpörköltnél hígabb legyen, mert ebben a lében fő meg a tészta is. - A hőálló tálat kiolajozom, a tészta egy részét vékonyra nyújtom, és beleszabom a tepsibe. Ezután a meleg töltelékből teszek rá. Újabb lap tészta, újabb adag töltelék. Általában úgy sikerül a töltet mennyisége, hogy 3-4 réteg lesz. A tetejére megint akkora lapot szabok, hogy letakarja. A közbülső lapokat inkább kisebbre méretezem, hogy ne érjen össze, mert nyers maradhat. Tetejére teszek egy kis pörköltlét, reszelek növényi sajtot, majd letakarom fóliával, és 25-30 percig előmelegített sütőben párolódni, főni hagyom. Ennyi idő alatt a tészta megfő, ekkor leveszem a fóliát, és pár percre visszateszem, kicsit megpirítom a tetejét.
Egy tál friss – évszaknak megfelelő – saláta elfogyasztása után,
Vacsorára önállóan fogyasztható.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. júl. 21. 15:42
A lasagne 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.