Karfiol leves recept


4 személyre:
egy közepes fej (kb. fél kiló) karfiol rózsáira szedve 0 pont
2 sárgarépa felkarikázva 0 pont
egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld 0 pont
A tésztához:
1 tojás 2 pont
3 evőkanál liszt 3 pont
1 evőkanál vaj (5 gr) 1 pont
só
Fűszerek:
só
őrölt kömény
cukor 1 pont
2 ek. étolaj 2 pont
1 db leveskocka
Összesen: 9 pont
-Ha tésztával készült akkor kb. 2 pont
-Ha tészta nélkül készült akkor kb.1 pontra jön ki egy adag.
A Karfiol leves elkészítési módja:
A felkarikázott sárgarépát egy evőnanálnyi olajon 4-5 percig pároljuk. Utána rászórunk egy evőkanálnyi cukrot, 1-2 percig kevergetjük, aztán beletesszük a karfiolt, sózzuk, köménnyel megszórjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Lassú tűzön főzzük, míg a karfiol puhulni kezd. Ekkor beleszaggatjuk a tésztát, beleszórjuk a petrezselymet és főzzük az újraforrástól számított 5 percig. (A tésztát úgy készítjük, hogy a hozzávalókat jól összekeverjük, és kiskanállal galuskákat szaggatunk belőle a levesbe.)
Tipp:
Tálalásnál néhány kanál tejfölt szedünk a tányérokba mert levesbe. Tálalhatjuk a levest buggyantott tojással is.
Kategória: Weight Watchers receptek
A receptet beküldte: MoncsiMama, 2010. febr. 3. 05:13
A karfiol leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.