Zöldséges szamosza recept
60 perc
A Zöldséges szamosza hozzávalói:
- a bundához
1/2 kg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
8 - 9 evőkanál olvasztott vaj/ghí
1 evőkanál TAMARI
7 - 8 evőkanál víz
- a töltelékhez
2 közepes krumpli
3 evőkanál párolt zöldborsó
1 kis fej /rózsáira szedett/ párolt karfiol
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál fehér-kömény mag
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál /összevágott/ friss korianderlevél
1 evőkanál ghi
1 evőkanál TAMARI
A Zöldséges szamosza elkészítési módja:
- Az átszitált liszttel, TAMARIval, olvasztott ghível/vajjal és vízzel gyúrjunk félkemény tésztát. Vizes ruhával letakarva hagyjuk állni legalább egy órát. - Főzzük meg a krumplit, hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. Melegítsünk ghit, tegyük bele a krumplit, a fűszereket, az apróra vágott koriandert, a párolt zöldborsót, a párolt karfiolt, izesítsük ízlés szerint és süssük két percig, ezután hűtsük le, törjük péppé. - A tésztából készítsünk kb. két tucat gombócot. Mindegyiket nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vékony korong alakúra. Tegyünk egy kanál krumplis tölteléket a tészta egyik felére. Hajtsuk félbe a töltött tésztát, majd a megnedvesített széleket apró csavarásokkal nyomjuk össze, hogy sütés közben ne jöjjön ki a töltelék. - Előmelegített sütőben süssük világosbarnára.
Készíthetjük különböző zöldséges és édes töltelékkel.
Uzsonnára, kirándulásra nagyon alkalmas, jól csomagolható, szállítható.
Gyerek zsúrra, ebédre, vacsorára remek csemege.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: apokrif, 2007. aug. 29. 19:55
A zöldséges szamosza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.