Élesztőmentes kenyér szódabikarbónával nem csak candidásoknak! recept
80 perc
Az Élesztőmentes kenyér szódabikarbónával nem csak candidásoknak! hozzávalói:
fél kiló teljeskiőrlésű tönkölyliszt
4 evőkanál hidegen sajtolt olaj
4 deci víz
2 teáskanál Himalája só
1 teáskanál szódabikarbóna
kenyérfűszerek, magvak
Az Élesztőmentes kenyér szódabikarbónával nem csak candidásoknak! elkészítési módja:
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat és a vizet, és az egészet ragadós masszává gyúrjuk. Rakhatunk bele magvakat vagy különböző fűszereket. Köménymag, oregano, bazsalikom.... 160-170 fokon (légkeveréses) sütjük bő háromnegyed óráig. Tűpróbával ellenőrizzük. Én ezt teflonos őzgerincformában sütöm, kb. a háromnegyedét tölti ki. Ebből szépen kijött, egyéb edénybe nekem eddig beleragadt és kicsit küzdeni kellett vele, hogy ne essen szét. Sütés után tiszta törlőruhába tekertem, hogy puhuljon a külseje. Esetleg sütés közben lehet kenegetni 1-2x vízzel.
Finom puha marad sokáig.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: c3ed60825b, 2012. márc. 24. 11:22
Az Élesztőmentes kenyér szódabikarbónával nem csak candidásoknak! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.