Fűszeres nan (indiai kenyér) recept
A Fűszeres nan (indiai kenyér) hozzávalói:10 dkg sima liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 ek. joghurt
1 ek. szárított élesztő
1 ek. cukor
fél csomag sütőpor
2 ek. tej
1 ek. olaj
só
friss fűszerek igény szerint
pl:
rozmaring
kakukkfű
metélőhagyma
stb
A Fűszeres nan (indiai kenyér) elkészítési módja:
A szárított élesztőt egy evőkanál langyos vízzel és a cukorral összekeverem, és állni hagyom. (Most olyan szárított élesztőm volt, amire rá volt írva, hogy közvetlenül a lisztbe keverhető, így egy kicsivel több tejet tettem bele.) Közben a liszthez adom a sót és a sütőport, majd az élesztővel, az olajjal és a tejjel összegyúrom. Jól kidolgozom, letakarom, és 15 percig kelesztem. Négy gombócot készítek belőle, majd lisztezett deszkán tenyérnyi nagyságúra kinyújtom. Ráteszem a friss fűszereket, és 180 C-os sütőben megsütöm.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. márc. 17. 13:50
A fűszeres nan (indiai kenyér) elkészítési módja és hozzávalói.