Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Fűszeres nan (indiai kenyér) recept

Fűszeres nan (indiai kenyér) recept

A Fűszeres nan (indiai kenyér) hozzávalói:
10 dkg sima liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 ek. joghurt
1 ek. szárított élesztő
1 ek. cukor
fél csomag sütőpor
2 ek. tej
1 ek. olaj


friss fűszerek igény szerint
pl:
rozmaring
kakukkfű
metélőhagyma
stb


A Fűszeres nan (indiai kenyér) elkészítési módja:
A szárított élesztőt egy evőkanál langyos vízzel és a cukorral összekeverem, és állni hagyom. (Most olyan szárított élesztőm volt, amire rá volt írva, hogy közvetlenül a lisztbe keverhető, így egy kicsivel több tejet tettem bele.) Közben a liszthez adom a sót és a sütőport, majd az élesztővel, az olajjal és a tejjel összegyúrom. Jól kidolgozom, letakarom, és 15 percig kelesztem. Négy gombócot készítek belőle, majd lisztezett deszkán tenyérnyi nagyságúra kinyújtom. Ráteszem a friss fűszereket, és 180 C-os sütőben megsütöm.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A fűszeres nan (indiai kenyér) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook