Tojásfelhő leves recept
A Tojásfelhő leves hozzávalói:4 személyes adaghoz:
2 tojás felverve
2 szál zöldhagyma, vagy egy csokor kínai metélőhagyma
1 l alaplé
fél teáskanál cukor
másfél teáskanál híg szójamártás
Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a szójamártást, a csíkokra szelt zöldhagymát.
A felforrt levest levesszük a tűzről, és 30 40 cm-el felette tartott villán keresztül belecsorgatjuk a felvert tojást, majd rögtön lefedjük, egy perc után ettől a tojás olyan lesz, mint a puha felhők az égen, és a leves tetején fog úszni.
Csészékbe merjük néhány csepp pirított szezámolajat teszünk bele, és rögtön tálaljuk.
A Tojásfelhő leves elkészítési módja:
Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a szójamártást, a csíkokra szelt zöldhagymát. A felforrt levest levesszük a tűzről, és 30 40 cm-el felette tartott villán keresztül belecsorgatjuk a felvert tojást, majd rögtön lefedjük, egy perc után ettől a tojás olyan lesz, mint a puha felhők az égen, és a leves tetején fog úszni. Csészékbe merjük néhány csepp pirított szezámolajat teszünk bele, és rögtön tálaljuk.
Eredeti cikk: http://valodisafrany.blog.hu/2011/12/29/tojasfelho_leves#ixzz1pAlaRkn8
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. márc. 15. 09:36
A tojásfelhő leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.