Töltött-sült burgonya recept
A Töltött-sült burgonya hozzávalói:8 közepes burgonya,
125 g májaskrém/májkrém,
2 db tojás,
1-2 tk mustár,
1-2 tk ketchup,
1-2 tk majonéz,
só,
metélőhagyma/zöldhagyma,
reszelt sajt.
A Töltött-sült burgonya elkészítési módja:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Mossuk meg a krumplikat és tegyük kiolajozott tepsibe. Süssük őket, míg teljesen meg nem puhulnak (kb. 40-60 perc krumplifajtától függően). 2. Közben készítsük el a tölteléket: Főzzük keményre a 2 tojást. Egy tálban keverjük össze a májaskrémet a felaprított snidlinggel, a ketchuppal, mustárral, majonézzel. Mikor kész a tojás, aprítsuk kockákra és ezt is keverjük a masszához. 3. Mikor megsültek a krumplik, vágjuk le a tetejüket hosszában. Kaparjuk ki teáskanállal a belsejüket és keverjük a májkrémes masszához. Ízlés szerint sózzuk meg a krémet és a krumplik belsejét. Töltsük meg a krumplikat púposan és szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal. 4. Tegyük vissza a krumplikat a tepsire és süssük kb. 15 percig 180 fokon. Friss salátával, v. paradicsommal, v./és paprikával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: leti80, 2008. júl. 26. 13:02
A töltött-sült burgonya elkészítési módja és hozzávalói.