Jókai szelet recept
A Jókai szelet hozzávalói:15 dkg cukor,
20 dkg margarin,
40 dkg liszt,
2-3 tojás sárgája,
1/2 csomag sütõpor (6g),
12 g vaniliás cukor,
tejföl.
Töltelék:
lekvár piros színű (meggy, málna stb.)
Máz:
20 dkg porcukor,
3-4 ek forró víz,
ételszínezék .
A Jókai szelet elkészítési módja:
A tésztához valókat annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy közepes kemény tésztát kapjunk. 3 lapot sütünk belőle. Szép piros lekvárral megtöltjük. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, rózsaszínűre szinezzük és leöntjük vele a kész süteményt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: leti80, 2008. júl. 20. 15:38
A jókai szelet elkészítési módja és hozzávalói.