Indiai kenyér recept
Az Indiai kenyér hozzávalói:1 kg liszt,
¾ l tej vagy víz,
40 g élesztő,
1 ek só,
250 g sajt,
250 g szalámi,
5 fej hagyma,
1 csomag olasz fűszerkeverék.
Az Indiai kenyér elkészítési módja:
A lisztet, tejet vagy vizet, az élesztőt és a sót dolgozzuk össze, hagyjuk megkelni. Közben vágjuk kis darabokra a sajtot, a szalámit, és a hagymát, majd keverjük a kenyértésztába. Két cipót formázzunk, hagyjuk őket megkelni. 200 fokon 30-40 percig sütjük a kenyereket. Fogyasszuk lehetőleg melegen.
Tipp!
Egy négyfős családnak bőven elég a receptben megadott adagok fele.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: leti80, 2008. júl. 25. 10:41
Az indiai kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.