Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szűzpecsenye krumplirózsában recept

Szűzpecsenye krumplirózsában recept

A Szűzpecsenye krumplirózsában hozzávalói:
50 dkg szűzpecsenye
1 tk.édespaprika
12 szelet bacon
2 dl tejszín
2 ek.ketchup
só, bors, vegeta, kakukkfű, oregánó


A Szűzpecsenye krumplirózsában elkészítési módja:
A húst kb. 3cm-es darabokra vágom, közepébe éles késsel lyukakat szúrok, úgy hogy ne érjen le a hús aljáig. Ezekbe a lyukakba egy-egy sajtcsíkot teszek, akkorát hogy kicsit kiemelkedjen a húsból. Ettől finomabb a hús és szépen mutat a közepén megolvadt sajt. Fűszerezés után állni hagyom. A sütőtál alját kibélelem karikára vágott krumplival, ebbe ültetem a baconba csomagolt húshengereket. Ezeket körberakosgatom egész vékonyra szeletelt krumplival (rózsaszerűen). A krumpli szélei fedjék egymást. A tejszínből keveset félreteszek a többit ráöntöm az ételre. A félretett tejszínhez kevés ketchupot keverek és ezzel "szinezem" a krumplirózsa szirmait. Letakarva kezdem sütni, majd ha már megpuhult fedetlenül szép pirosra sütöm. Salátaágyon tálalom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szűzpecsenye krumplirózsában elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook