Szűzpecsenye krumplirózsában recept
A Szűzpecsenye krumplirózsában hozzávalói:50 dkg szűzpecsenye
1 tk.édespaprika
12 szelet bacon
2 dl tejszín
2 ek.ketchup
só, bors, vegeta, kakukkfű, oregánó
A Szűzpecsenye krumplirózsában elkészítési módja:
A húst kb. 3cm-es darabokra vágom, közepébe éles késsel lyukakat szúrok, úgy hogy ne érjen le a hús aljáig. Ezekbe a lyukakba egy-egy sajtcsíkot teszek, akkorát hogy kicsit kiemelkedjen a húsból. Ettől finomabb a hús és szépen mutat a közepén megolvadt sajt. Fűszerezés után állni hagyom. A sütőtál alját kibélelem karikára vágott krumplival, ebbe ültetem a baconba csomagolt húshengereket. Ezeket körberakosgatom egész vékonyra szeletelt krumplival (rózsaszerűen). A krumpli szélei fedjék egymást. A tejszínből keveset félreteszek a többit ráöntöm az ételre. A félretett tejszínhez kevés ketchupot keverek és ezzel "szinezem" a krumplirózsa szirmait. Letakarva kezdem sütni, majd ha már megpuhult fedetlenül szép pirosra sütöm. Salátaágyon tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. júl. 25. 20:45
A szűzpecsenye krumplirózsában elkészítési módja és hozzávalói.