Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Piros túrókocka recept

Piros túrókocka recept

A Piros túrókocka hozzávalói:
6 tojásból piskóta (6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt)
A krémhez: 20-30 dkg vagy, ízlés szerint Rama málna, stb.; 20 dkg cukor; 20 dkg vaníliás cukor; 1 túró
A mázhoz: 7 dl szénsavas piros üdítő; 2 csomag főzős eperpuding; 8-10 evőkanál cukor


A Piros túrókocka elkészítési módja:
Megsütjük a piskótát. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül a lisztet. Közepes hőfokon, kb. 15-20 perc alatt kész. Kikeverjük a túrót a cukrokkal és a margarinnal, majd apróra szelt epret vagy málnát adunk hozzá óvatosan. A piskótára tesszük a krémet, majd a hűtöbe rakjuk. A mázhoz összefőzzük pudingot az üdítővel és a cukorral, majd hűlni hagyjuk. Ha már langyosra hűlt, a sütire rakhatjuk. Tálalásig hagyjuk hűtőben!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A piros túrókocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook