Piros túrókocka recept
A Piros túrókocka hozzávalói:6 tojásból piskóta (6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt)
A krémhez: 20-30 dkg vagy, ízlés szerint Rama málna, stb.; 20 dkg cukor; 20 dkg vaníliás cukor; 1 túró
A mázhoz: 7 dl szénsavas piros üdítő; 2 csomag főzős eperpuding; 8-10 evőkanál cukor
A Piros túrókocka elkészítési módja:
Megsütjük a piskótát. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül a lisztet. Közepes hőfokon, kb. 15-20 perc alatt kész. Kikeverjük a túrót a cukrokkal és a margarinnal, majd apróra szelt epret vagy málnát adunk hozzá óvatosan. A piskótára tesszük a krémet, majd a hűtöbe rakjuk. A mázhoz összefőzzük pudingot az üdítővel és a cukorral, majd hűlni hagyjuk. Ha már langyosra hűlt, a sütire rakhatjuk. Tálalásig hagyjuk hűtőben!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. júl. 25. 14:50
A piros túrókocka elkészítési módja és hozzávalói.