Meggyeskrémes recept

Tészta:
10 tojásból piskóta
Hozzávalók a krémhez:
5 dl tej
1 db tojás
5 evőkanál grízes liszt
20 dkg vaj
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 üveg kimagozott meggy
½ adag rum aroma
A Meggyeskrémes elkészítési módja:
5 kanál grízes lisztet 1 tojással és 5 dl tejjel elkeverünk, majd felfőzzük. 20 dkg vajat 25 dkg cukorral jól kikeverünk, majd összekeverjük a kihűlt krémmel, 10 dkg darált dióval, 1 üveg kimagozott meggyel, és ½ adag rum aromával majd a tésztára kenjük. Ha robotgéppel készítjük igen könnyű krémet kapunk. Máz: kis tábla Party tortabevonóból készül, de lehet helyette tortadarát is használni. Egy kis tábla Party tortabevonót összetördelünk, étolajjal meglocsoljuk és vízgőz fölött felmelegítjük. Lapos késsel elkenjük az egész felületen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. aug. 18. 15:45
A meggyeskrémes elkészítési módja és hozzávalói.