Joghurtos-málnás kocka recept
A Joghurtos-málnás kocka hozzávalói:hozzávalók 4 főre
Piskótához:
3 tojás
3 ek liszt
3 ek cukor
1 mk sütőpor
Krémhez:
40-45 dkg málna (fagyasztott is lehet)
20 dkg cukor
5 dkg zselatinpor
3 dl natúr joghurt
3 dl tejszín
1 cs habfixáló
Tetejére:
3 dl málnaszörp
3 tk zselatinpor
A Joghurtos-málnás kocka elkészítési módja:
elkészítés Piskóta elkészítése: A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd a sütőporos liszttel együtt a kemény habhoz keverjük óvatosan. Megsütjük, és hagyjuk kihűlni. Krém elkészítése: A málnából félrerakjuk a szebb szemeket díszítésnek. A többit egy edényben feltesszük a cukorral, és lassú tűzön kevergetve sűrű péppé főzzük. Egy kevés vízben feloldjuk a zselatinport, és a joghurttal elkeverjük, majd a kihűlt málnapéphez adjuk. A (jól lehűtött) tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral együtt, majd óvatosan a joghurtos krémhez keverjük. A krémet ezután a kihűlt piskótára simítjuk, a tetejét pedig a félrerakott málnaszemekkel díszítjük. Zselatin elkészítése: A málnaszörpöt felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatinport. Amikor langyosra hűlt, és kezd sűrűsödni a joghurtos-málnás krém, a tetejére öntjük. Hűtőszekrénybe rakjuk kb. 3 órára dermedni. sütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 30x20 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. szept. 27. 10:43
A joghurtos-málnás kocka elkészítési módja és hozzávalói.