Ribizlis-málnás gyümölcstorta recept
A Ribizlis-málnás gyümölcstorta hozzávalói:hozzávalók 6 főre
A piskótához:
8 dkg vaj
8 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
5-7 ek tej
A formához:
vaj
zsemlemorzsa
A krémhez:
1 cs vanília ízű pudingpor
3 dl tej
4 ek cukor
A tetejére:
1 nagy marék ribizli és málna vegyesen
1 cs gyümölcskocsonya por
A Ribizlis-málnás gyümölcstorta elkészítési módja:
elkészítés A piskóta hozzávalóit keverjük össze turmix-szal, majd a formát kenjük ki vajjal, és zsemlemorzsával vékonyan szórjuk meg. Öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva hagyjuk hűlni. Egy edényben keverjük össze a pudingport és a cukrot, majd a tejjel keverjük simára. Végül főzzük meg a pudingot. Ha kész és félig kihűlt, kenjük vékonyan a piskótára. Szórjuk a tetejére a gyümölcsöt tetszés szerint. Készítsük el a gyümölcskocsonyaport előírás szerint, majd öntsük a torta tetejére. Hűtőbe tesszük, hogy hamarabb dermedjen. Hidegen tálaljuk, tejszínhabbal díszíthetjük.
sütési hőfok:
175°C
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. júl. 12. 06:07
A ribizlis-málnás gyümölcstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.