Rakott padlizsán-cukkini baconnel recept

hozzávalók 4 főre
1 kg cukkini
1 kg padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
paradicsomsűrítmény (hozzá édesítőszer)
só
bors
fűszerek (pl. oregánó, majoranna, kakukkfű)
pár szelet bacon
2 tojás
250 g sajt
napraforgó olaj
A Rakott padlizsán-cukkini baconnel elkészítési módja:
elkészítés A cukkinikat és a padlizsánokat karikákra vágjuk föl. Forró olajban kissé átsütjük őket. Hagyjuk hűlni. A hagymát eközben egy másik serpenyőben megdinszteljük olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket. Felöntjük paradicsomsűrítménnyel, fűszerezzük. Kb. 10 percig főzzük. A megmaradt olajat beleöntjük egy jénai tálba. Belehelyezünk pár szelet bacon szalonnát. A zöldségek felét beletesszük és leöntjük a paradicsommártással. A sajt réteghez a sajtot leresszeljük és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz. Az utolsó előtti réteg zöldséges, a legtetejére ismét bacon szalonna szeleteket teszünk. Sütőben megsütjük.
sütési hőfok:
200°C
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. júl. 10. 18:16
A rakott padlizsán-cukkini baconnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.