Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1 recept
A Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1 hozzávalói:20 dkg laskagomba
2 db cukkini
1 padlizsán
2 fej vöröshagyma
4-5 paradicsom
4 pár virsli
20 dkg füstölt mozzarella
tengeri só
őrölt fekete bors
fokhagyma bors
1-2 evőkanál, vegeta
1 pohár víz
A Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1 elkészítési módja:
Ezt a fogást két okból nem találod a vendéglők étlapján. Az egyik, hogy a hosszú neve miatt nem fér rá. A másik, hogy amint elkészül, nincs az a konyhai személyzet, amelyik rögtön meg ne enné… A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot meghámozzuk. A padlizsánt és a cukkinit hosszában félbevágjuk, majd kb. fél centis csíkokra aprítjuk. A laskagombákat félbevágjuk, a vöröshagymát, a paradicsomot és a virslit felkarikázzuk. (Vagy minderre a kuktamunkára felkérünk valaki mást.) A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük. De vigyázat: azt már a Neoton együttes is megénekelte, hogy 220 fölött elveszted a valóságot (itt konkrétan a kaját, ami bizony elhamvadhat). A zöldségeket és a virslit egy mély jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, tengeri sóval, borssal, fokhagyma borssal, vegetával gazdagon meghintjük. Az egészet összeforgatjuk, ráöntjük a pohár vizet és reszelt füstölt sajttal gondosan beborítjuk. A tál vagy tepsi tetejét alufóliával lefedjük a 30-40 perces párolás alatt, majd az alufóliát levesszük, és mennyei ételünket addig sütjük, míg aranysárga koronaként rá nem szilárdul a sajt
Javasolt köret: kovászos uborka.
Javasolt ital: félszáraz pezsgő.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Manon, 2006. jún. 29. 12:29
A tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban update1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.