Karfiolos tonhal Update2 recept
A Karfiolos tonhal Update2 hozzávalói:½ kg tonhal
½ kg karfiol
2 tojás
2 dl tejföl
2 evőkanál olívaolaj
citromlé
5 dkg parmezán sajt
10-15 dkg teljes kiőrlésű liszt
tengeri só
fekete bors
szerecsendió
A Karfiolos tonhal Update2 elkészítési módja:
Először egy kis citromlével locsoljuk meg a tonhalat, majd hagyjuk állni. A megmosott és rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Amikor eszünkbe jut a tonhal, vágjuk csíkokra, forgassuk meg teljes kiőrlésű lisztben, majd süssük ropogósra olívaolajban. Ezután a megmaradt olajat kenjük szét egy tűzálló tálban, és rétegenként rakjuk össze a karfiolt és a halat. Keverjük össze a felvert tojásokat tejföllel, sóval, borssal, bolondítsuk meg egy kevés szerecsendióval, majd öntsük rá a rétegelt finomságra. Búcsúzásul hintsünk reszelt parmezánt a tetejére, végül tegyük be az előmelegített sütőbe. Addig marad ott, míg pirosra nem sül.
Javasolt ital: félszáraz pezsgő.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Manon, 2006. jún. 29. 12:28
A karfiolos tonhal update2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.