Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1 recept

1 fej friss, vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli
fejenként 2-3 tojás
2-3 vastagabb szelet párizsi (valahol az utasellátós és a bányász szendvics között félúton)
2-3 evőkanál olívaolaj
1 csapott evőkanál tengeri só
A Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1 elkészítési módja:
Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd - a vizet leszűrve róla - hűlni hagyjuk. A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről. A jó minőségű felvágott tudja a dolgát, és kis kosár formájúra kuporodik össze. Tányérra szedjük a kosárkákat, és a maradék olajra tojásokat ütünk, majd egészben, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. (Egy gondolatnyi sóval érdemes őket ízesíteni.) Tálaláskor a kis kosarakba 1-1 brokkoli rózsa kerül, végül a kosárka tetejét tükörtojással fedjük be.
Javasolt ital: száraz rose bor, vagy édesítőszerrel készült limonádé.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Manon, 2006. jún. 29. 12:24
A brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással update1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.