Spenótos pesto recept
A Spenótos pesto hozzávalói:Hozzávalók (10 szendvicshez):
25 dkg fagyasztott parajpüré (natúr),
15 dkg reszelt parmezán,
5 dkg fenyőmag vagy napraforgómag,
1 marék friss bazsalikomlevél,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl olívaolaj,
2 evőkanál citromlé,
egy kis só
A Spenótos pesto elkészítési módja:
A kiengedett spenótnak csurgasd le a levét. A spenót felével turmixold pépesre a bazsalikomot, fokhagymát, fenyőmagot és a parmezánt. Apránként csurgasd hozzá az olívaolajat, hogy egész sűrű masszát kapj. A végén keverd bele a citromlevet, majd add hozzá a maradék spenótot. Nagyon finom mártogatósnak, ropogós kiflivel vagy pizzán, zöldségen grillezve is.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. ápr. 2. 06:32
A spenótos pesto elkészítési módja és hozzávalói.