Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel recept

Bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel recept

A Bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel hozzávalói:
Hozzávalók:
15 dkg liszt
4 evőkanál cukor
7 dkg vaj
12 lap fehér zselatin
4,5 dl joghurt
fél teáskanál reszelt citromhéj
4 evőkanál maracujalé
1 dl tejszín
10 dkg eperdzsem
50 dkg vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
száraz borsó
liszt a kinyújtáshoz
vaj a formához


A Bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel elkészítési módja:
Elkészítés: A lisztet 1 evőkanál cukorral, a vajjal és 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük és 30 percig hideg helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát. Sütőpapírt teszünk rá, és megszórjuk száraz borsóval. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromhéjjal és 3 evőkanál cukorral. A maracujalevet kissé felmelegítjük. A zselatint feloldjuk benne, és a joghurthoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, a fagyasztott gyümölcsöket fagyottan használjuk fel. A tortát megrakjuk a gyümölcsök kétharmadával. Ráöntjük a joghurtos krémet és elsimítjuk. A megszilárdulásig kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A lekvárt szitán áttörjük, felmelegítjük, és óvatosan a joghurtkrémre simítjuk. Még 10 percre visszatesszük a hűtőbe, majd a maradék gyümölccsel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook