Nászutas palacsintánk recept



30 dkg tejföl
3 tojás
2 ek cukor
1 csipet só
1/2 csomag sütőpor
20 dkg liszt
A Nászutas palacsintánk elkészítési módja:
A szétválasztott tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a sóval és tejföllel simára keverjük. A habot és a tejfölös részt óvatosan összekeverjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük és szitálva a masszához adjuk. Olajozott serpenyőben 1 cm vastagon kenjük a masszát, majd ha kellően megsült átfordítjuk és készre sütjük.
Ebből a mennyiségből 10-12 db lesz és javaslom a lekvárt vastagon kenni ja és a legfinomabb, egzotikus gyümölcs vagy narancslekvárral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: porcellán, 2010. márc. 7. 18:58
A nászutas palacsintánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.