Csokis fondant recept
A Csokis fondant hozzávalói:100 g vaj
4 ek kakaópor
100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé
2 tojás
2 tojássárgája
120 g cukor
100 g liszt
A Csokis fondant elkészítési módja:
A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni. Az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet. A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.
A formát kivajazni és kakóporral meg kell szórni.
Valamint mi bögrébe csináltuk és így kicsit tovább kellett sütni, aszem kb 20 perc volt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: porcellán, 2009. dec. 31. 20:03
A csokis fondant elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.