Almás puding recept
Az Almás puding hozzávalói:2 db alma
2 ek méz
1 tk fahéj
5 dkg vaj
8 dkg cukor
2 db tojás
4 ek liszt
1/2 l tej
Az Almás puding elkészítési módja:
Az almát szeletekre vágom és a mézzel és a fahéjjal együtt pár percig párolom. Kivajazott jénaiba teszem és kicsit hűlni hagyom. Tészta: A vajat, a cukor és a tojást kikeverni és hozzáadagolni a lisztet majd kis adagokban a tejet. A tészta palacsintatészta szerűség lesz. Ezt lassan beleönteni a jénaiba, hogy az almák az alján maradjanak (nekem nem mindig sikerül) És a sütő legalacsonyabb fokozatán kb 1 másfél órán keresztül sütni. Egy jó ideig hűtőben tárolni aztán ha rendesen kihűlt fogyasztható. Isteni!!!!
Nálunk előfordult, hogy nem tudtuk kivárni a hűlési időt, úgy is finom, csak vizuálisan nem a legtökéletesebb:-)))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: porcellán, 2009. jún. 24. 20:36
Az almás puding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.