Almás puding recept

Az Almás puding hozzávalói:
2 db alma
2 ek méz
1 tk fahéj

5 dkg vaj
8 dkg cukor
2 db tojás
4 ek liszt
1/2 l tej


Az Almás puding elkészítési módja:
Az almát szeletekre vágom és a mézzel és a fahéjjal együtt pár percig párolom. Kivajazott jénaiba teszem és kicsit hűlni hagyom. Tészta: A vajat, a cukor és a tojást kikeverni és hozzáadagolni a lisztet majd kis adagokban a tejet. A tészta palacsintatészta szerűség lesz. Ezt lassan beleönteni a jénaiba, hogy az almák az alján maradjanak (nekem nem mindig sikerül) És a sütő legalacsonyabb fokozatán kb 1 másfél órán keresztül sütni. Egy jó ideig hűtőben tárolni aztán ha rendesen kihűlt fogyasztható. Isteni!!!!

Nálunk előfordult, hogy nem tudtuk kivárni a hűlési időt, úgy is finom, csak vizuálisan nem a legtökéletesebb:-)))


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás puding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook