Sárgaborsó krémleves recept

25 dkg sárgaborsó
1 fél fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 kisebb babérlevél
bors
borsikafű
kakukkfű
só
császárszalonna
A Sárgaborsó krémleves elkészítési módja:
Az átválogatott sárgaborsót félórával a főzés előtt be kell áztatni, majd fel kell rakni főni az apróra vágott hagymával, átpréselt fokhagymával és babérlevéllel. A félkész borsót megsózzuk, megborsozzuk és adunk hozzá egy kevés borsika füvet és kakukkfüvet, majd puhára főzzük. Ha puha akkor kézi mixerrel simára mixeljük, közben hozzáadjuk a tejfölt. Majd visszatesszük a tűzre és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
Kis csíkokra vágott sült császárszalonnával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: porcellán, 2009. jún. 20. 07:56
A sárgaborsó krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.