Görög paradicsomos hal recept




1/2 kg fagyasztott halfilé, bármilyen jó
1 citrom
2 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv paradicsom (egész vagy kockázott is jó, esetleg 3-4 hámozott, felkockázott nyers paradicsom)
1 ágacska menta
1 csokor petrezselyem
fűszerek: 1 babérlevél, oregáno, kakukkfű, rozmaring, borsikafű, só, bors ízlés szerint
kevés víz
A Görög paradicsomos hal elkészítési módja:
Előkészítés: Előző este a halszeleteket kiengedem, mindkét oldalukat sózom, borsozom és rányomom a citrom levét. Hűtőbe teszem másnapig. 1) A karikára vágott hagymát az olajon megfonnyasztom, rádobom az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát, majd a paradicsomkonzervet. 2) Hozzáadom az apróra vágott mentát, petrezselymet és ízlés szerint a többi fűszert, fél deci vizet és negyedóra alatt jól összerotyogtatom az ízeket. 3) A halszeleteket egy tűzálló tál aljára teszem, ráöntöm a paradicsomos mártást, és a sütőben közepes fokozaton fóliával lefedve 30 percig párolom.
A végeredmény egy finom szószos, szaftos halétel, amit mi krumplipürével szeretünk fogyasztani. Fűszerezzük bátran, annál ízletesebb lesz a végeredmény.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Cepheus, 2009. júl. 20. 05:39
A görög paradicsomos hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.