Tökehal saláta recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tökehal saláta hozzávalói:
60 dkg tőkehalfilé (fagyasztott)
1 narancs
1 evőkanál olívabogyó
2-3 szál zellerlevél
extraszűz olívaolaj (ízlés szerint)
1 csípőspaprika
só
A Tökehal saláta elkészítési módja:
Hagyjuk a tőkehalat legalább egy napig ázni, miközben a vizettöbbször cseréljük le.Majd főzzük kb.20 percen át, csöpögtessük le és hagyjuk kihűlni, langyosan vágjuk kockákra és helyezzük egy salátástálba. Adjuk hozzá az apróra vágott zellert,és a hámozást követően felkockázott narancsot, majd a kimagozott olívabogyót is. Locsoljuk meg az olívaolajjal és fűszerezzük a csípőspaprikával. Szükség esetén sózzuk meg, jól keverjük össze és tálaljuk.
Aki nem szereti a paprika csípős ízét, elhagyhatja.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: a3636b3945, 2008. márc. 26. 15:04
A tökehal saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.