Csirkemell citrommártásban recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
330 kcal
10 gramm
15 gramm
75 dkg filézett csirkrmell
2 citrom
5 szál újhagyma
2 evőkanál olaj
2,5 dl tyúkhúsleves (1/2 leveskockából)
1 evőkanál étkezési keményítő
ízlés szerint só, őröltbors, Cayenne-bors
A Csirkemell citrommártásban elkészítési módja:
A húst hidegvízzel lemossuk, leitatjuk és falatnyi kockákra vágjuk. Sóval, borssal és Cayenne-borssal ízesítjük és tálcára tesszük. 1 citromot forró vízzel megmosunk, szárazra töröljük és a héját finoman lereszeljük. A húskockákat a lereszelt citromhéj felével megszórjuk és 15 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A citrom levét kifacsarjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A húst serpenyőben, olajon, erős lángon jól megsütjük. Az újhagymát hozzáadva még pár percig a tűzön hagyjuk. A citromlevet a tyúkhúslevessel és a keményítővel simára keverjük. A serpenyőbe öntjük és még 10 percig kislángon pároljuk. A mártást sóval, borssal és cayenne-borssal ízesítjük. A maradék citromot cikkekre vágjuk. A tálat rizzsel alapozzuk, és a ragut ráöntve, a maradék citromhéjjal és a citromcikkekkel díszítve azonnal tálaljuk.
Barna rizst kínáljunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: a3636b3945, 2008. ápr. 20. 05:27
A csirkemell citrommártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.