Egyszerű spárgakrémleves recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Az Egyszerű spárgakrémleves hozzávalói:
2 csésze leveshez:
1 csomag spárga alsó részei
5 dl víz
1 húsleveskocka
1 közepes vöröshagyma
só, bors, cukor
1 ek citomlé
1 kanálnyi vaj (margarin nem jó)
1 kanálnyi étolaj
tálaláshoz pirított kenyérkocka
Az Egyszerű spárgakrémleves elkészítési módja:
Akkor szoktam készíteni, amikor spárgából csinálok valami mást. A letört, alsó részeket használom a leveshez. 1. A spárgavégeket meghámozom, 1 cm-es nagyságúra darabolom. A hagymát finomra vágom. 2. Az olaj és vaj keverékén (az olaj azért kell, hogy ne égjen le a vaj, a vaj meg jó ízt ad neki) üvegesre párolom a hagymát, majd rádobom a spárgát. 3. Kevés vízzel felengedem, hozzáteszek 1 leveskockát, még némi sót és cukrot, 1 ek citromlevet, kevés borsot vagy fehérborsot és kb. 8 percig forralom. 4. Botmixerrel összeturmixolom, felengedem a többi vízzel és felfőzöm. Ha egyet rottyan, kész is van. Ha szükséges, ízlés szerint korrigálhatok a végeredményen cukorral/citromlével. 5. Amennyiben nagyon szálkás volt a spárga, a turmixolás után tésztaszűrőn át lehet passzírozni, és utána felengedni a vízzel.
Csészében szoktam tálalni, apróra vágott, pirított kenyérkockákkal. Lényegében a spárga tisztítási maradékából készített nagyon egyszerű és nagyon ízletes leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Cepheus, 2009. máj. 16. 12:20
Az egyszerű spárgakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.