Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vörösboros aszaltszilva-leves recept

Vörösboros aszaltszilva-leves recept

A Vörösboros aszaltszilva-leves hozzávalói:
3 dl vörösbor
10 dkg magozott aszalt szilva
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt
1/2 alma
1 leveskocka
1-1 késhegynyi őrölt fahéj, gyömbér, ánizsmag, szegfűszeg,
só, cukor


A Vörösboros aszaltszilva-leves elkészítési módja:
A húsleveskockát és a fűszereket forrald fel 4 dl vízben, közben vágd négybe az aszalt szilvákat. Tedd a szilvát a forrásban lévő levesbe, öntsd bele a liszttel és a tejföllel elkevert tejszínt, és folyamatos keverés mellett kis lángon forrald 5 percig. Végül öntsd hozzá a bort, és vedd le a tűzről. Egy-egy szelet almával és aszalt szilva szemekkel tálald.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vörösboros aszaltszilva-leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook