Mandulás-mákos szelet recept
A Mandulás-mákos szelet hozzávalói:3 bögre liszt
2 bögre barna cukor
1 nagy csipet só
1 teáskanál sütőpor
30 dkg puha vaj
1,2 dl tejföl
6 tojás
1 dl amaretto vagy mandulalikőr
1 dl darált mák
2 marék durvára vágott mandula
A mázhoz:
250 g tejszín krémsajt
1 evőkanál citromlé
2 csomag vaníliás cukor
1 tábla étcsokoládé
A Mandulás-mákos szelet elkészítési módja:
Keverd el a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Keverd hozzá a vajat, a tejfölt és három tojást. Add hozzá a maradék három tojást egyenként, felváltva csurgasd hozzá az amarettót. Végül forgasd bele a mákot és a mandulát, és öntsd a tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe. Előmelegített 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt sül meg. A mázhoz keverd habosra a tejszín krémsajtot a cukorral és a citromlével, és olvaszd meg a csokoládét. Kend a krémet a kihűlt piskóta tetejére, majd csurgasd rá a csokoládét, és villával vagy fogpiszkálóval húzogasd márványosra. Tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy a máz kissé megszilárduljon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. máj. 13. 21:11
A mandulás-mákos szelet elkészítési módja és hozzávalói.