Húsgombóc kicsit másképpen recept
A Húsgombóc kicsit másképpen hozzávalói:2 db zsemle
50 dkg darált sertéshús
2 tojás
1 dl tejszín
1 dl vörösbor
1 csapott evőkanál ételízesítőpor
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
fél mokkáskanál őröltbors
késhegynyi őrölt gyömbér
kb 5 evőkanál zsemlemorzsa
sütéshez olaj
A Húsgombóc kicsit másképpen elkészítési módja:
A zsemlét félcentis darabokra vágjuk ,majd a hússal meg a tojásokkal összedolgozzuk.A tejszínt és a bort hozzáadjuk,az ételízesítővel,a fokhagymával,a citrom levével ízesítjük,a borsal meg a gyömbérrel fűszerezzük.5 perc alatt jól összedolgozzuk,majd a masszából nedves kézzel 3-4 cm-es golyókat formálunk.Darabonként zsemlemorzsába forgatjuk,és nem túl forró olajban /7-8 perc/ megsütjük.Papírtörlőre szedve leitajuk róla a felesleges olajat. Köret lehet:rizs,főzelék,burgonya,vagy csak zöldséggel kínálni
Nagy előnye,hogy már előző nap el lehet készíteni, puha roppanós marad !
Vagy valamilyen mulatságnál sörkorcsolyaként kínálni.
Jó szolgálatot tesz az italtól megviselt gyomor megnyugtatására is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: roxford, 2008. máj. 9. 19:06
A húsgombóc kicsit másképpen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.