Görög tepsis hús recept
A Görög tepsis hús hozzávalói:70-80 dkg comb vagy lapocka,
1 fej fokhagyma,
1 citrom leve,
1 teáskanál majoránna,
5 dkg vaj,
3 evõkanál száraz fehér bor,
70-80 dkg burgonya,
törött fekete bors,
só.
A Görög tepsis hús elkészítési módja:
A megmosott és leszárított húst megtûzdeljük a megtisztított fokhagymával, és tepsibe vagy nagyobb tûzálló tálba tesszük. A citrom levét kicsavarjuk, és összekeverjük a majoránnával, csapott teáskanál sóval, borssal és az olvasztott vajjal, végül belekeverjük a bort is. Ezt a fûszeres pácot a húsra öntjük, majd elõmelegített, nagyon forró sütõbe helyezzük. Nagy lángon fedetlenül addig sütjük, amíg piros kéreg nem lesz rajta. Közben saját levével sûrûn locsolgatjuk. Ha már kívülrõl piros, de még nem elég puha a hús, körülrakjuk a hámozott és hasábokra vagdalt burgonyával. Alufóliával lefedjük, és takaréklángon 35-40 percig sütjük. A hús akkor finom igazán, ha nagyon sötét, de nem égett.
Még melegen felszeleteljük és salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2008. máj. 9. 17:38
A görög tepsis hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.