Cseresznyés krémes piskóta recept
A Cseresznyés krémes piskóta hozzávalói:Piskótához:7 db tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum
+ 1 kg kimagozott cseresznye
Krémhez:20 dkg ráma margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
2 csomag vaniliás,vagy csokoládés pudingpor
A mázhoz 1 tábla tortabevonó csokoládé tej,vagy ét.
A Cseresznyés krémes piskóta elkészítési módja:
Egy közepes tepsi alját sütőpapírral kibélelünk,a cseresznyét erre terítjük szét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,a tojások sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és fehéredésig keverjük.Utána óvatosan a fehérjéhez keverjük a lisztel együtt.Ebből a masszából a felét a cseresznyére öntjük,a másik felébe beletesszük a kakaóport és a rumot,majd összekeverjük és a sárga masszára öntjük,szépen elegyengetjük.Majd 170 fokos sütőben megsütjük kb.:50 perc Tepsiben hagyjuk kihülni.Közben elkészítjük a krémet. A margarint habosra keverjük a porcukorral,a pudingport a tejjel sűrűre főzzük ,ha langyosra hűlt,összekeverjük a margarinos krémmel. A piskótát deszkára borítjuk,így tetejére kerül a gyümölcs és a krémmel megkenjük,majd olvasztott csokoládéval díszítjük a sütemény tetejét.Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük,és csak utána szeleteljük. Nagyon finom és mutatós sütemény !
Cseresznye helyett lehet,meggyel,vagy almával is elkészíteni.Akkor az almát vastag uborka szeletelőn kell szeletelni,és fahéjat kell rászórni !
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: roxford, 2008. máj. 2. 07:09
A cseresznyés krémes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.