Gombás sertésnyelv recept


70-80 dkg sertésnyelv
1 db sárgarépa
1 db gyökér
1 db vöröshagyma
20 dkg gomba
3 ek.olaj
só,bors,
2 evőkanál liszt
cukor,citromlé,
1,5 dl tejföl
A Gombás sertésnyelv elkészítési módja:
A sertésnyelvet a sárgarépával,a gyökérrel,a vöröshagymával és néhány szem fekete borssal puhára főzzük.Majd hideg vízbe szedve a nyelvet,fehér hártyájától megtisztítjuk.A gombát 2-3 ek. olajon és kevés főzőlében megpároljuk,rászórunk 2 ek lisztet,beletesszük a péppé turmixolt zöldségeket ,hozzákeverjük a tejfölt,és belerakjuk a felszeletelt nyelvet. Cukorral és citromlével ízesítjük.Pár percig forraljuk,makarónival tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: roxford, 2009. jan. 14. 16:25
A gombás sertésnyelv elkészítési módja és hozzávalói.