Göngyölt csirke póréval recept



csirkemell
sonka
póréhagyma
fehérbor
vaj
só
bors
fogpiszkáló
A Göngyölt csirke póréval elkészítési módja:
csirkemellet kifilézzük, szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát akkora darabokra vágjuk, amilyen szélesek lettek a hús szeletek, majd a darabokat hosszában csíkokra vágjuk, 1 szelet csikremellre rátszünk egy szelet sonkát, és egy csík póréhagymát, felgöngöljük, és a szélét fogpiszkálóval megtűzzük. A felgöngyölt húsokat szorosan egymás mellé tesszük egy tepsibe, vagy tűzálló tálba, kevés fehérbort öntünk rá, és 2-3 diónyi vajat teszünk a tetejére. Fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük.
Köretnek párolt zöldség, rizs, krumplipüré illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 119a4bf976, 2009. jan. 14. 15:32
A göngyölt csirke póréval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.