Kínai csípős leves recept
A Kínai csípős leves hozzávalói:* 1,5 liter csirkehúsleves
* 20 dkg csirkemellfilé
* 5 dkg bambuszrügykonzerv
* 2 tojás
* 2 sárgarépa
* 1,5 ek szójaszósz
* 1 szál póréhagyma
* 1 evőkanál fehérborecet
* 1 evőkanál étkezési keményítő
* fél kiskanál chiliszósz
A Kínai csípős leves elkészítési módja:
A húst csíkozd fel, és főzd meg a húslevesben. A répát és a póréhagymát szeleteld fel gyufaszálnyira, és keverd a leveshez. Öt percig főzd, hogy ropogós maradjon, majd add hozzá a szintén gyufaszálnyi csíkokra vágott bambuszt is. Főzd 2-3 percig. A keményítőt a szójaszósszal, a borecettel, a chilivel és pici vízzel keverd csomómentesre, és add hozzá a leveshez. A tojásokat verd fel, és lassú kevergetés mellett csurgasd a levesbe. Vedd le a levest a tűzről, és már tálalhatod is.
http://www.femina.hu/recept/kinai_csipos_leves
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. márc. 16. 13:21
A kínai csípős leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.