Rókagombás csirkemell recept
A Rókagombás csirkemell hozzávalói:60 dkg csirkemellfilé
25 dkg rókagomba
50 dkg zeller
3 szál sárgarépa
1 teáskanál őrölt rozmaring
1 teáskanál őrölt zsálya
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
1 gerezd duci fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 dl csirkehúsleves
só, törött bors
25 dkg koktélparadicsom
A Rókagombás csirkemell elkészítési módja:
Egy nagyobb tálba 2 evőkanál olajba beletesszük a fűszereket, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük. Beletesszük a 2 cm-es csíkokra vágott húst, jól összeforgatjuk. meglocsoljuk a húslevessel, s hűtőben állni hagyjuk egy 1-2 órát. A zellert 10-12 perc alatt félkeményre főzzük, majd hasábokra daraboljuk. A sárgarépát 3-4 cm-es hasábokra vágjuk. A kb. 1 cm-es kockára vágott, kissé megsózott gombát egy evőkanál olajon 2 percig pirítjuk. Tűzálló tálba szedjük a csirkehús csíkokat, mellétesszük a zellert, a sárgarépát, ráhalmozzuk a rókagombát. A sütőedényt alufóliával fedjük, előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Óvatosan átforgatjuk, majd további 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. aug. 30. 12:09
A rókagombás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.