Sült krumplikása recept
70 perc
101 kcal
3 gramm
17 gramm
1700 g krumpli (kockákra vágva)
5 ek liszt (daraliszt)
50 g zsír
só
2 közepes fej hagyma
A Sült krumplikása elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főzni annyi vízben, ami ellepi. Megsózzuk és kb 20 perc alatt puhára főzzük. A tűzről levéve pépesítjük (krumplitörővel vagy botmixerrel) és hozzáadjuk a lisztet. Visszatesszük a tűzre és folyamatosan keverve besűrítjük. Zsírral kikent sütőformába tesszük és forró sütőben kb 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Ropogósra sült hagymakarikákkal tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. aug. 29. 21:02
A sült krumplikása elkészítési módja és hozzávalói.