Zsámiska – borzovai paraszti étel recept
A Zsámiska – borzovai paraszti étel hozzávalói:2-3 szem közepes nagyságú krumpli
daraliszt (amennyit a tészta megkíván)
30 dkg tehéntúró
fél kocka vaj (ízlés szerint)
A Zsámiska – borzovai paraszti étel elkészítési módja:
A kockára vágott krumplit kevés csipetnyi sóval ízesített vízben fedő alatt puhára főzzük. Miután megfőtt, leöntjük róla a vizet, és krumplitörővel simára törjük, majd annyi grízes lisztet teszünk bele, hogy magába szívja a vizet, és gyenge, mégis kezelhető tésztát kapjunk. Fakanál és kanál segítségével apró galuskákat szaggatunk a tésztából, és olvasztott vajjal meglocsoljuk. A meglocsolt galuskákat egy tányérba vagy tálba, egymás mellé lerakjuk, majd egy réteg tehéntúróval megszórjuk. Ízlés szerint sózzuk. Egy személy számára két réteget teszünk, és a tetejét meglocsoljuk olvasztott vajjal.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. jan. 30. 09:24
A zsámiska – borzovai paraszti étel elkészítési módja és hozzávalói.