Orosz csirkeleves recept
Az Orosz csirkeleves hozzávalói:1 adag csirkeaprólék
1 adag vegyes leveszöldség
1 kis fej vöröshagyma,
1 közepes nagyságú cékla,
10 dkg savanyú káposzta,
1 közepes nagyságú krumpli,
1-2 dl tejföl,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 csomag zöldpetrezselyem,
só,
bors.
Az Orosz csirkeleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk. Sós vízben félpuhára főzzük. A zöldségeket megpucoljuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, a krumplit kis kockákra vágjuk. A savanyú káposztát hideg vízben kissé kimossuk (hogy ne legyen olyan savanyú tőle a leves). Az összes zöldséget az aprólékhoz adjuk. Ha minden megpuhult, ízesítjük zöldpetrezselyemmel, sóval és borssal, majd hozzáadjuk a paradicsompürével elkevert tejfölt. A levest átforraljuk, forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. okt. 30. 21:42
Az orosz csirkeleves elkészítési módja és hozzávalói.