Fokhagymás sajtleves recept


5 ek. liszt
3 dkg vaj v. margarin
1 erőleveskocka v. ízlés szerint Vegeta
1 dl száraz fehérbor
4-5 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt (pl. trappista)
2 dl tejföl (12%-os)
1 tojás sárgája
petrezselyemzöld
fehérbors
szerecsendió
A Fokhagymás sajtleves elkészítési módja:
A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd felengedjük a borral és 1,5 l vízzel. Felforraljuk, közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a leveskockát, borsot és szerecsendiót. 1-2 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját, 10 dkg reszelt sajtot és a petrezselyemzöldet. A maradék sajtot kis kockákra vágjuk, ezt a tányérokba elosztjuk és erre merjük a forró levest.
Nagyon fini leves, hűvösebb napokon különösen jólesik!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2008. okt. 30. 10:44
A fokhagymás sajtleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.