Tésztába ejtett meggy recept
A Tésztába ejtett meggy hozzávalói:5 dkg vaj,
8 dkg kristálycukor,
12 dkg darált dió,
3 tojás,
1,5 evőkanál hideg víz,
50 dkg kimagozott lecsurgatott meggy.
A Tésztába ejtett meggy elkészítési módja:
A vajat, a kristálycukrot, a diót, a tojások sárgáját simára keverjük. Utána belekeverjük a tojások keményre vert habját, melyet 1,5 evőkanál hideg vízzel vertünk fel (szerintem ajánlott csak egy kanál víz, de ez függ az anyagok kimért mennyiségétől). Vajazott, lisztezett tepsibe egyenletes elosztással beleöntjük, és a meggyel gazdagon megszórjuk. Közepes lángon kell sütni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. okt. 27. 21:27
A tésztába ejtett meggy elkészítési módja és hozzávalói.