Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Mézes almalekvár recept

Mézes almalekvár recept

A Mézes almalekvár hozzávalói:
(4 db 2.5 dl-es üveghez)
1,25 kg alma,
6-8 evőkanál citromlé,
500 g zselírozó cukor speciál,
2 rúd fahéj,
5 dkg méz.


A Mézes almalekvár elkészítési módja:
A meghámozott almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük. Az almából pontosan 1.25 kg-ot lemérünk, és apróra felkockázzuk. Az almakockákat a citromlével, a cukorral, fahéjjal együtt nemesacél vagy ép zománcú lábasba tesszük, majd magas hőfokon állandó keverés mellett felforraljuk. Kb. 3 percig gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet. A lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk. Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. (azért kell a tetejére fordítani, mert így a levegő kiszorul, és nem romlik meg a lekvár) Szépen díszítve csodás karácsonyi ajándék lehet!


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A mézes almalekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook