Mézes almalekvár recept
A Mézes almalekvár hozzávalói:(4 db 2.5 dl-es üveghez)
1,25 kg alma,
6-8 evőkanál citromlé,
500 g zselírozó cukor speciál,
2 rúd fahéj,
5 dkg méz.
A Mézes almalekvár elkészítési módja:
A meghámozott almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük. Az almából pontosan 1.25 kg-ot lemérünk, és apróra felkockázzuk. Az almakockákat a citromlével, a cukorral, fahéjjal együtt nemesacél vagy ép zománcú lábasba tesszük, majd magas hőfokon állandó keverés mellett felforraljuk. Kb. 3 percig gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet. A lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk. Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. (azért kell a tetejére fordítani, mert így a levegő kiszorul, és nem romlik meg a lekvár) Szépen díszítve csodás karácsonyi ajándék lehet!
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. okt. 24. 21:15
A mézes almalekvár elkészítési módja és hozzávalói.