Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Fahéjas szederlekvár recept

Fahéjas szederlekvár recept

A Fahéjas szederlekvár hozzávalói:
50 dkg szeder
25 dkg befőző cukor speciál 2:1
3 csipet fahéj
1 evőkanál citromlé


A Fahéjas szederlekvár elkészítési módja:
A megmosott szedret összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a citromlével. A masszát magas üvegedénybe töltjük, lefedjük, és a mikrósütőben 180 W teljesítménynél 5 percig főzzük. Megkeverjük, újra lefedjük, és 600 W-on további 6 percig főzzük. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hűvös helyre rakjuk.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A fahéjas szederlekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook