Fahéjas szederlekvár recept
A Fahéjas szederlekvár hozzávalói:50 dkg szeder
25 dkg befőző cukor speciál 2:1
3 csipet fahéj
1 evőkanál citromlé
A Fahéjas szederlekvár elkészítési módja:
A megmosott szedret összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a citromlével. A masszát magas üvegedénybe töltjük, lefedjük, és a mikrósütőben 180 W teljesítménynél 5 percig főzzük. Megkeverjük, újra lefedjük, és 600 W-on további 6 percig főzzük. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hűvös helyre rakjuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. aug. 3. 17:30
A fahéjas szederlekvár elkészítési módja és hozzávalói.