Tejszínes metélt recept
A Tejszínes metélt hozzávalói:25 dkg vékonymetélt,
2 dl tejszín,
3 tojás,
5 dkg reszelt ementáli sajt,
3 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
A Tejszínes metélt elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon kifőzöm és leszűröm. Közben a megtisztított és zúzott fokhagymát 3 evőkanál olajon megfuttatom, majd a tűzről lehúzva a tejszínnel felöntöm. Borssal és sóval fűszerezem, felforralom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a reszelt sajtot és a felvert tojást. A mártásba belekeverem a tésztát, és egy sütőtálba öntöm az egészet. Forró sütőben összesütöm negyedóra alatt.
Sütés előtt még lehet a tetejére szórni egy kis extra sajtot.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. júl. 31. 20:38
A tejszínes metélt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.