Egres-banán befőtt recept

850 g egres
400 g banán
500 g cukor
1 tasak Dzsemfix Extra 2:1
Az Egres-banán befőtt elkészítési módja:
Az egres megmossuk, félbevágjuk, 850 g-ot kimérünk. A banánt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, a dzsemfixszel jól elkeverjük. Kevergetés közben nagylángon főzni kezdjük. Legalább 3 percig zubogva főzzük, majd levesszük a tűzről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2008. júl. 25. 08:22
Az egres-banán befőtt elkészítési módja és hozzávalói.