Sárgabarack lekvár recept
60 perc
A Sárgabarack lekvár hozzávalói:
3 kg érett sárgabarack
0,40 kg cukor
1 db 3:1 ben sűrítő
A Sárgabarack lekvár elkészítési módja:
A sárgabarackot lobogó vízbe rakom, szűrőkanállal egy edénybe szedem. A barack akkor jó, ha éppen megsötétedik a héja. Egy edénybe szedem, egyszerre csak annyit forrázok le amit pár perc alatt meg tudok hámozni, mert az értékes anyagai már itt kezdenek elveszni. Egy hibátlan zománcú lábasba teszem a hámozott, magozott barackot, mikor végeztem, rászóróm a kristálycukrot. Másnap a barackot, cukrot, a 3:1-bent összekeverem, és felhevítem forráspontig. Addig főzöm, amíg sűrűn folyóssá nem válik. Forrón üvegbe szedem, fejreállítom, és száraz dunsztba teszem.
Az így eltett lekvár/dzsem nálunk nem ér rá megbarnulni. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Yudy, 2008. júl. 21. 22:07
A sárgabarack lekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.