Meggybefött (fözés nélkül) recept
A Meggybefött (fözés nélkül) hozzávalói:Meggy
cukor
szalicil
A Meggybefött (fözés nélkül) elkészítési módja:
A megmosott meggyet a cukorral rétegezve üvegekbe rakjuk,1 réteg meggy,és annyi cukor,hogy eltakarja a meggyet.Ha tele van az üveg,a tetejére kevés szalicilt szórunk,lezárjuk a tetővel,és elrakjuk a helyére.Nem kell rá viz!Vigyázat mert ALKOHOLOS lesz,tehát gyereknek ne adj belölle.
A meggy ize hasonló lesz mint a konyakmeggyé.
Én sütibe szoktam használni,már ha marad belölle,mert a párom imádja.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2008. máj. 28. 06:14
A meggybefött (fözés nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.