Bodzavirágos cseresznyelekvár recept
A Bodzavirágos cseresznyelekvár hozzávalói:tetszőleges mennyiségű gyümölcs
citromsav
bodzavirág
A Bodzavirágos cseresznyelekvár elkészítési módja:
A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk és lábasba szórjuk. A citromsavat, a befőzőcukrot hozzáadjuk, és folyamatosan kevergetve 10-15 percen át forraljuk. A főzés utolsó percében a száráról lecsipkedett, megmosott bodzavirágokat is beletesszük, majd forrón, fertőtlenített üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. A bodzavirág kitűnő aromát ad a nem túl jellegzetes ízű cseresznyének.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 27. 18:34
A bodzavirágos cseresznyelekvár elkészítési módja és hozzávalói.